Dutch plant ladies

'Ik kan mijzelf nu oprecht een plantmom noemen'

Mijn naam is Kimberley Sneepels en ik beheer de Instagram pagina @Dutchplantladies. Met veel plezier deel ik hier mijn eigen Urban Jungle en zo nu en dan komt er een foto van mijn rode kater Migo voorbij.

Mijn liefde voor planten is er altijd al geweest, maar deze is sinds 2 jaar extreem veel gegroeid en ik kan mijzelf nu oprecht een plantmom noemen. Vrienden en familie vragen daarom ook regelmatig advies of hulp over hun planten.

Laatst ben ik door een vriendin benaderd om voor haar een IKEA green-house te maken, natuurlijk wou ik dat! Samen met een gezamenlijke vriend en plantdad heb ik een IKEA milsbo helemaal omgetoverd tot green-house. Tijdens het maken van de kas hebben we ook content geschoten voor mijn Instagram.

Na deze post ben ik benaderd door Calathea.nl of ik voor hun een stukje wil schrijven hoe een Calathea het in een green-house doet. Ik was meteen enthousiast! Mijn green-house is gevuld met allerlei soorten planten maar een Calathea had ik nog nooit geprobeerd.

Ik heb onder in mijn green-house een plekje vrijgemaakt voor de mooie Calathea Misto die ik van Calathea.nl gekregen heb. Toen de plant binnen kwam heb ik deze eerst helemaal nagekeken voor ik hem in zijn nieuwe huis heb gezet, dit doe ik standaard met alle planten die daar in gaan om de verspreiding van beestjes en ongedierte te voorkomen.

Calathea's houden van een hoge luchtvochtigheid maar niet van onwijs veel licht. De luchtvochtigheid is in mijn green-house geen probleem maar de hoeveelheid licht kan voor de Calathea misschien een probleem gaan worden. Ik ga dit bijhouden door middel van een logboek. Lees hieronder de resultaten! 

 

WEEK 8 - Misto 2 weken in de green-house 

De Calathea staat nu 2 weken in mijn green-house en ik had verwacht dat ze het wat zwaarder zou hebben met het licht. Tot mijn verbazing doet ze het super goed, ze heeft al 3 nieuwe bladeren gegeven en merkt dat ze de hoge luchtvochtigheid erg fijn vind! Er zijn twee dingen die me opvallen, het eerste is dat ze naar 1 kant aan het groeien is. Het licht komt van boven af dus dit zou ze eigenlijk niet moeten doen.

Het tweede wat opvalt is dat ik vaker water moet geven, buiten mijn green-house geef ik de Calathea's 1 keer in de twee weken water en nu moet ik iedere week water geven en dan is ze ook echt kurkdroog. Ik ben benieuwd naar de volgende 2 weken! 

Zie hieronder de resultaten na 2 weken ↓

 
 
 

WEEK 10 - Misto 4 weken in de green-house 

De Calathea staat nu 4 weken in mijn green-house. Er zijn wat dingen veranderd na de laatste update. De onderste bladeren zijn bruin geworden en deze heb ik afgeknipt, daarin tegen maakt ze wel nieuw blad aan. Wat me opvalt is dat de bladeren minder fel van kleur zijn, ik denk dat dit door de hoeveelheid licht komt.

De plant doet het verder echt super goed, ze zou zelfs al een grote pot mogen hebben. Zie hieronder de resultaten na 4 weken ↓
 

 
 
 

De conclusie…

 is dat een Calathea het prima kan doen in je green-house! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je genoeg ruimte hebt en dat je de lampen hoog genoeg hangt om blad verkleuring te voorkomen.

Inmiddels woont de Calathea niet meer in mijn green-house. Ze is echt veel te groot geworden! Ik ben super blij dat de Calathea het zo goed heeft gedaan, vanaf nu ga ik zeker stekjes en baby Calathea’s in mijn green-house zetten.