IMG_7553.jpeg

De Huismeid

Een plantlover met een huisje in Helden

Hi there! Ik ben Maud, 28 jaar en woon samen met mijn vriend Nick en onze poedel Frenkie in Helden. Een gezellig dorp in Noord-Limburg.

Als interieurontwerpster ben ik 24/7 bezig met mooie dingen maken voor anderen. Heerlijk, om mensen zo blij te mogen maken met een nieuw interieur! Vaak vroegen mensen zich af hoe mijn eigen interieur er dan uit zag. Daarom ben ik een jaartje geleden mijn instagram account @de_huismeid gestart.

"Calathea's passen in iedere woonstijl"

Hier post ik foto’s van mijn interieur, mezelf én van mijn plantenverzameling! Genoeg om over te posten, want er staan in mijn huis meer dan 50 verschillende plantjes te shinen! 

Planten geven ontzettend veel sfeer en gezelligheid aan een ruimte. De meest bijzondere planten die ik heb zijn vooral mijn Calathea’s! Deze heb ik in verschillende soorten en maten. Elke soort heeft op zijn blad zijn eigen tekening, wat ze super uniek en bijzonder maakt!

Tot nu toe is mijn favoriet de Calathea Zebrina. De vorm van de bladeren is prachtig en de tekening op de bladeren heel uniek! Deze plant heeft een wat stoerdere uitstraling. In mijn interieurprojecten pas ik de Calathea ook vaak toe. Zoals ik al zei is elke soort uniek en daarom passen ze in iedere woonstijl.

Er zijn soorten met een wat stoerdere look, maar ook soorten met prachtige rood en roze tinten die juist weer in een romantisch interieur passen. Voor ieder wat wils dus! Door de sfeer en gezelligheid die de Calathea's geven, zijn ze het perfecte accessoire voor elk interieur.

Iedere week heb ik een vaste dag dat ik al mijn plantjes verzorg. Omdat ik er zo veel heb, ben ik daar wel een tijdje mee bezig. Ik word er ontzettend enthousiast van en het is dan ook een grote hobby van me geworden om met mijn plantjes bezig te zijn, verschillende soorten te verzamelen en stekjes te maken.

Deze stekjes ruil ik dan weer met anderen of geef deze cadeau aan vrienden of familie. De meeste van mijn planten kocht ik zelf in een tuincentrum in de buurt.

En het sparen van planten, met in het bijzonder Calathea’s, stopt natuurlijk nooit! Want hey, heb je iemand ooit horen zeggen dat je genoeg planten kunt hebben?! ;-)

Liefs, Maud