Plant Atelier

‘Plants make people happy.’

 

Dit is Ramon, planthunter en founder van Plant Atelier. Een creatief plantscaping bureau dat van elke ruimte een ware plant wahalla kan maken. Ramon is een echte plantliefhebber in hart en nieren. En mocht Calathea.nl nu Ramon interviewen! Scroll snel verder...

Ramon: ‘Planten horen bij het moois des levens, net als een fijne plaat, een goed festival, of relaxte dag met vrienden op het strand. In deze snelle wereld is het belangrijk om stil te staan bij wat we nodig hebben om wat meer rust en positiviteit in ons leven te brengen. Een betere band met de natuur kan daar enorm bij helpen. Zet maar eens een paar planten neer in een lege kantoorruimte- dat voelt toch meteen beter? Een plant is soort duurzaam kunstwerk, gemaakt door moeder natuur herself, waarmee je een positieve sfeer creëert en dat ook nog eens gezond voor je is. Mijn missie is om iedereen- waar je ook woont of wat voor leven je ook leeft- weer in contact te brengen met de natuur. Planten zijn de makkelijkste en mooiste manier om zo’n natuurlijke leefomgeving te creëren’.

 
 
 
 

Zeg Ramon, vertel eens...
...Hoe zou jij een Calathea beschrijven?

Een plant die verwondering brengt door z’n bladtekening, zijn luchtzuivering en zijn voorliefde voor halfschaduw. Een plant die staat voor een nieuw begin. Leuk om dus (jezelf) te geven voor een nieuwe start.

 


...Wat is een Calathea in jouw ogen voor toevoeging
in een interieur?

De kracht van de Calathea zit ‘m in zijn bladeren. Door zijn verschillende groentinten vind ik het echt een plant die onder de categorie 'design van moeder natuur valt'.

 


...Met welke plant kun je een Calathea het beste combineren?
 

Calathea is heel geschikt om te combineren. Je kan juist heel snel een mix aan planten wat meer uitstraling geven door Calathea te gebruiken.

 


...Heb je een keer op een bijzondere manier gebruik gemaakt
van een Calathea? Heb je er iets geks mee gedaan?

Afgelopen jaar heb ik in een supergave jungle bak gebruik gemaakt van een Calathea Zebrina. Door verschillende hoogtes, vormen en bladstructuren te gebruiken is het een echte eyecatcher geworden. Maar bijvoorbeeld ook door meerdere planten bij elkaar te zetten op een kantoor plek en hier voor een Calathea te gebruiken heeft ook heel goed uitgepakt.

Tot slot een tip van Ramon, voor jou...


Gebruik de Calathea om je wand mee te decoreren. Ik gebruik hem ook vaak in een groene wand. Dat maakt hem direct veel kleurrijker en daarnaast spannender. Mocht je zelf thuis geen groene wand hebben zijn er ook heel veel wandpotten waarmee je dit effect ook kunt creëren.