Plantform 

‘Onze passie voor kamerplanten’

 

Hey plantenliefhebbers! Wij zijn Marlies en Esmé, de gezichten achter de instagrampagina van @_plantform. Allebei geboren en getogen in Friesland, dus als twee nuchtere Friezen kun je ons wel omschrijven. Tijdens onze opleiding kwamen we erachter dat wij een grote passie voor kamerplanten delen. In deze blog nemen we jullie mee in hoe onze passie voor kamerplanten is gegroeid en hoe Plantform is ontstaan.

"Ik had nooit iets met kamerplanten, maar
door jullie enthousiasme en verhalen op
Plantform ben ik geneigd om een plant te
kopen voor mijn kantoor."

 
 
 

Bijna 4 jaar geleden leerden wij elkaar kennen op de opleiding Communicatie. Halverwege de studie kwamen wij erachter dat we een grote gezamenlijke passie deelden, namelijk kamerplanten! Al snel begonnen wij elkaar vaker te appen over hoe het ging met onze planten of welke nieuwe aankoop we nu (alweer) hadden gedaan. Natuurlijk standaard met de toevoeging: “Eigenlijk heb ik hier helemaal geen plek voor, maar…”.

Het praten over onze planten verschoof van WhatsApp steeds vaker naar de collegezaal. Hierdoor kregen wij regelmatig vragen van anderen over de verzorging van hun plant. Toen wij vanuit school een opdracht kregen om met een eigen onderwerp de online communicatiewereld te ontdekken, grapten wij over het opzetten van een instagrampagina over planten. Maar al snel dachten wij: “Je hobby omzetten in studiepunten, dat willen wij wel!". Zo was het zaadje voor Plantform geplant. Na het aanmaken kwamen wij erachter dat er een complete plantencommunity op Instagram bestaat. Wij ontdekten de leukste pagina’s, webshops en ondernemingen. Onze passie voor kamerplanten werd gevoed en onze verzameling is inmiddels bijna verdubbeld. Maar niet alleen onze eigen passie voor kamerplanten werd vergroot, ook vanuit onze eigen omgeving kregen wij leuke reacties op Plantform. “Ik had nooit iets met kamerplanten, maar door jullie enthousiasme en verhalen op Plantform ben ik geneigd om een plant te kopen voor op mijn kantoor”. Een groter compliment kun je toch bijna niet krijgen? Onze passie voor kamerplanten overbrengen op anderen, dat is waar wij het voor doen. Inmiddels is Plantform niet meer slechts een schoolproject, maar een nieuw onderdeel van onze plantenhobby.

Voor onze instagrampagina hebben wij bijna al onze planten gefotografeerd. Wat ons betreft is de Calathea één van de meest fotogenieke planten die we hebben vastgelegd. Met haar unieke bladtekeningen en breed scala aan kleuren is het een echte eyecatcher! De Calathea is ook een mooie plant om vast te leggen in een timelapse! Op onze instagrampagina is een reel te vinden van hoe de Calathea White Star door de dag heen beweegt. In onze verzameling shinen de:

  • Calathea Stromanthe Triostar

  • Calathea Makoyana

  • Calathea Network

  • Calathea Zebrina

  • Calathea White Star

  • Calathea White Fusion

  • Calathea Orbifolia

  • Calathea Lancifolia

De White Fusion en de Zebrina zijn op dit moment onze favorieten, maar we hoeven jullie vast niet uit te leggen dat dit per week weer verschilt.

Naast dat ze als echte queens op de foto staan, doen ze de bijnaam 'Dramathea' ook graag eer aan. Vooral de White Star zorgt regelmatig voor veel vraagtekens en frustratie. Sinds deze plant in de buurt van een luchtbevochtiger staat en alleen maar regenwater krijgt, ziet deze plant er een stuk gelukkiger uit. Een Calathea kan nogal hoge eisen stellen als het gaat om verzorging. Gelukkig is niet elke Calathea zo precies. Voor nu... fingers crossed dat onze planten de winter wat goed doorkomen! Onze liefde voor planten en @_plantform komt in ieder geval niet in de kou te staan. ;)