Over ons

Gebr.Valstar B.V. is actief in veredeling, vermeerdering en de productie van Calathea variëteiten en mag zich de grootste producent ter wereld noemen.

 

Een groot aantal decoratieve soorten

Een groot aantal decoratieve soorten is succesvol veredeld en op de markt geïntroduceerd. Er zijn momenteel circa 60 variëteiten bekend, waarvan wij er momenteel circa 25 commercieel verhandelen. Het veredelen van Calathea‘s is een continu proces, dat het bedrijf ook veel bekendheid heeft gegeven. Eigen variëteiten als de ‘Greystar’ en de ‘Triostar’ zijn al eens onderscheiden met een Holland Award voor de beste innovatie in de plantenteelt.

Een teelt onder optimale condities

De Calathea vraagt een bijzondere aanpak in de teelttechniek. De plant groeit in het wild als een schaduwplant en is dan ook geen liefhebber van de zon. Bij een teveel aan zonlicht gaan de bladeren snel krullen. In de drie vestigingen van Gebr.Valstar B.V. zijn de klimatologische omstandigheden ideaal voor de teelt van Calathea. Scherminstallaties beschermen al vanaf het vroege voorjaar de planten tegen de zon, de luchtvochtigheid is hoog. 

Kas gebr Valstar

Jarenlange ervaring

Door de jarenlange ervaring die is opgedaan met de teelt van Calathea kunnen de teeltmedewerkers optimaal inspelen op de actuele wensen: een compacte groei en een volle plant. De teeltduur varieert sterk per potmaat. Vanaf stek tot afleverbare plant varieert deze tussen de 12 tot 52 weken. De Calathea wordt op onze kwekerijen gekweekt in diverse potmaten om invulling te geven aan verschillende toepassingen van deze decoratieve plant.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.